Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι πρόσκοποι της Αλεξανδρούπολης γιόρτασαν τη Μέρα Σκέψης στο Πάρκο Ανεξαρτησίας (εικόνες)

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δράση των Προσκόπων της Αλεξανδρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης 2014. Η Μέρα Σκέψης γιορτάζεται παγκοσμίως στις 22 Φεβρουαρίου και είναι η ημέρα επετείου των γενεθλίων του Ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέιντεν Πάουελ (22/2/1857). Την ημέρα αυτή οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί του Κόσμου συλλογίζονται τις Αξίες και τον Σκοπό του Προσκοπισμού, καθώς επίσης και την Παγκόσμια Φιλία μεταξύ των μελών της Κίνησης.


Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Ανεξαρτησίας όπου πλήθος κόσμου και παιδιών μαζεύτηκε για να δει και να παίξει με τους Προσκόπους της Αλεξανδρούπολης, παιχνίδια βασισμένα πάνω στις πανανθρώπινες Αρχές και Αξίες, όπως φιλία και συναδέλφωση, που κάθε μέλος της Κίνησης οφείλει να τηρεί.
Όλο το πρωί του Σαββάτου της 22ης Φεβρουαρίου προσκοπικά τραγούδια ακούγονταν από την μεγαφωνική που είχε στηθεί στον χώρο.
Η Αγέλη Λυκοπούλων έμαθε για την ιστορία του Ιδρυτή και τραγούδησε το "Αν όλα τα παιδιά της Γής", γύρω από το παραδοσιακό γαϊτανάκι.
Η Ομάδα Προσκόπων βιωματικά εντρύφησε στην Αξία της Παγκόσμιας συναδέλφωσης μέσα από μια ιστορία για τον κόμπο της φιλίας, τον οποίο έφτιαξε κιόλας και έμαθε και στα υπόλοιπα παιδιά και μη να τον κάνουν.
Η Κοινότητα των Ανιχνευτών ξεναγήθηκε για πρώτη φορά στον αγαπημένο μας Φάρο της πόλης. Ανέβηκε πάνω, αγνάντεψε την πόλη από ψηλά και μετά βάλθηκε να διαφημίσει σε όλον τον κόσμο το τι είναι ο Προσκοπισμός κάνοντας μια έρευνα για την γνώμη των πολιτών της πόλης και μοιράζοντας το τρίπτυχο του Προσκοπισμού.
Με την παρουσία του τίμησε την δράση μας και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠ, κ. Χρήστος Λυγερός τον οποίο ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση του.
Έτσι έκλεισε μια υπέροχη μέρα που συνεχίστηκε και την επόμενη με την καθιερωμένη μάζωξη των Παλαιών Προσκόπων Αλεξανδρούπολης, στο Προσκοπικό Κέντρο Μάκρης, όπου γιορτάζοντας και αυτοί με την σειρά τους την γιορτή της Κίνησης.
Εκεί έφαγαν παραδοσιακή προσκοπική φασολάδα και τραγούδησαν τραγούδια συνοδεία ακορντεόν και με πολύ κέφι έδωσαν για μία ακόμη φορά την Προσκοπική τους Υπόσχεση.
Με προσκοπικούς χαιρετισμούς,
Μεταξούδης Ελευθέριος
Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Έβρου














Δεν υπάρχουν σχόλια: